Veel gestelde vragen

Antwoord op veel gestelde vragen

over onze cursussen en trainingen.

Wat is het verschil inhoudelijk tussen e-learning en klassikale trainingen?

De onderwerpen voor de e-learning en klassikale trainingen komen overeen. Qua tijd zal je in 1 tot 3 dagen klassikaal alle onderwerpen hebben behandeld, dit is met de e-learning variabel want dan bepaal jij zelf het tempo.

Tijdens de klassikale trainingen is er meer interactie en kunnen we ook direct op je praktijkvragen ingaan. Je leert altijd van de vragen van andere deelnemers. Bovendien krijg je na een klassikale training ook toegang tot het beschikbare e-learning materialen, zodat je de video's met uitleg nog terug kunt kijken. Kies je voor de e-learning dan kun je de training helemaal in je eigen tempo volgen. De interactie met de trainer en je medecursisten is er in mindere mate maar inhoudelijk krijg je alle onderwerpen te behandelen die we ook klassikaal behandelen.

Krijg ik een certificaat of diploma?

Voor zowel de online cursussen als de trainingen op locatie ontvang je een certificaat van deelname. Hierop staan de onderwerpen die behandeld zijn voor de programma's die jij gevolgd hebt. Het certificaat staat op naam en eventueel bedrijf, voorzien van datum en ondertekening. Je kunt dit certificaat gebruiken en toevoegen aan je CV en of linkedIn. Wil je onderschreven worden op deze vaardigheden dan kan dit ook. Geef dan even een seintje aan de trainer en vergeet vooral niet te linken.

Is er een subsidieregeling voor mijn cursus?

Nederland telt ongeveer honderd opleidingsfondsen binnen de verschillende sectoren van de arbeidsmarkt. Benieuwd of er binnen jouw sector subsidiemogelijkheden zijn? Kijk hiervoor bij het overzicht van alle O&O-fondsen. Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er via de SLIM-subsidieregeling voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb.

Kan ik de DTP-cursus op een andere dag inhalen?

De klassikale DTP-cursussen gaan van start vanaf drie deelnemers. Hiermee rekenen we op een groep cursisten. Er is een ruimte gereserveerd, lunch en cursusmateriaal. Het kan natuurlijk voorkomen dat je onvoorzien niet aanwezig kunt zijn. Meldt dit dan zo spoedig mogelijk telefonische aan de trainer. Zijn of haar telefoonnummer heb je gekregen na het ontvangen van je bevestigingsmail. We kijken dan samen naar een mogelijke oplossing om je in te laten stromen bij een andere groep.

Voor wie zijn de cursussen geschikt?

Onze cursussen zijn gericht op marketingmedewerkers, sales en recruiters, zzp'ers, ondernemers en startende vormgevers of grafisch ontwerpers. Adobe maakt professionele software waarvoor je een licentie nodig hebt. Dus niet geschikt voor hobbyisten, tenzij je een licentie hebt bij Adobe.

Wat gebeurt er als ik ziek wordt?

Ben je ziek, meld (bellen) dit dan zo spoedig mogelijk bij de trainingsleiding. Hij of zij kan jouw ziekmelding verwerken en een nieuwe datum voor je reserveren binnen het jaar. Wij wensen je uiteraard heel veel beterschap!

Twijfel je of de cursus wel geschikt is? Heb je geen idee op welk niveau je moet instromen?

Je speelt al een aantal jaar met Powerpoint en bijvoorbeeld Paint, je hebt de meestvoorkomende apps gedownload zoals Canva of Adobe Creative Cloud? Dan is het goed mogelijk dat je redelijk bedreven bent met de gedachte achter deze programma's. De basiscursus geeft je handvatten om echt aan de slag te gaan met Adobe en je kunt na de cursus zelfstandig drukwerk waardige bestanden opmaken.

Gevorderd? Dan beheers je de echte basisskills van de Adobe programma's en heb je geen ondersteuning nodig bij het opzetten van nieuwe documenten.

Het is belangrijk om goed te weten op welk niveau je kan instromen, dit om ervoor te zorgen dat de cursus die je volgt ook echt bij jou past. Twijfel je nog steeds? Vraag dan advies aan de trainers, dit kan door te bellen, mailen of chatten.

Wanneer kan ik starten met mijn cursus?

De klassikale groepscursussen gaan volgens onze jaarplanning. We hebben een planning tot de zomer en een planning na de zomer. Op de cursuspagina vind een tabje met de startdata. Deze startdatum selecteer je ook bij het inschrijven op de cursus.
Ga je voor e-learning met onze online cursussen? Dan start je wanneer het jou uitkomt, wij adviseren wel om in je agenda een vast moment in de week in te plannen om echt aan het werk te gaan met je e-learning. Het is belangrijk om jezelf echt vrij te maken voor het opnemen van kennis, alleen zo haal je het meeste uit de cursus. Je kunt op je eigen tempo leren omdat je voor onbeperkte tijd toegang krijgt.

Waar vinden de lessen plaats?

De klassikale lessen vinden plaats op onze trainingslocatie aan de Kaartenmakerstraat 7 in Rotterdam-Ridderkerk. In de buurt kun je gemakkelijk parkeren, er is op 50 meter van de trainingslocatie een parkeerterrein. Op de trainingslocatie is koffie en thee aanwezig, we hebben WiFI en voldoende ruimte om je devices op te laden.

Kan ik in termijnen betalen?

Omdat de cursussen kortlopend zijn is het helaas niet mogelijk om in termijnen te betalen. Je krijgt wel korting wanneer je met iDeal betaalt.
Wil je liever een factuur ontvangen omdat je bedrijf de rekening betaalt? Dat kan, wij hanteren een betalingstermijn op de factuur.

Ben ik verplicht huiswerk of opdrachten in te sturen?

Oefening baart kunst, dat is niet voor niets een oud gezegde. Door oefening verkrijgt men vaardigheid / door veel te oefenen verbeteren de prestaties ...Je bent niets verplicht. Maar wanneer je feedback, tips en tricks wilt dan is veel oefenen natuurlijk wel aan te raden.

Hoe krijg ik de Adobe programma's op mijn computer?

De programma's zijn aan te schaffen via de website www.adobe.com. Hier kun je een account aanmaken (Adobe ID) en een betaalde licentie nemen op de programma's, of je gebruikt de proefversie welke 7 dagen gratis te proberen is. Bij het maken van je account (ook bij de proefversie) vraagt Adobe om betaalgegevens (creditcard of paypal) om hier je licentie aan te koppelen.

Je maakt eerst een Adobe ID aan op deze pagina door je aan te melden. Klik op Maak een account aan.
Verifieer je emailadres. Vervolgens download je hier de Creative Cloud App en installeer je deze op je computer. De Creative Cloud App vraagt je in te loggen met je Adobe ID. Vervolgens kun je de programma’s installeren als proefversie.

Hoe je dit doet wordt uitgelegd in deze video die je ook tijdens de cursus te zien krijgt.

Aan welke systeemvereisten moet mijn computer voldoen?

Niet elke computer of laptop is geschikt om te kunnen werken met de Adobe programma's. Met name Adobe Photoshop voor beeldbewerking en Adobe Premiere Pro voor videobewerking hebben wat extra grafische vereisten. Zo moet je computer een processor van ten minste 2 GHz hebben en een geheugen van 8 GB of meer. En de grafische kaart minimaal 1,5 GB geheugen. Op deze pagina kun je de systeemvereisten bekijken. Of bekijk hier de beste laptops voor de Adobe programma's.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder en hopen je binnenkort bij ons te verwelkomen.

Klassikaal bij ons op locatie

Lesdagen van 10.00 - 16.00 uur
Kaartenmakerstraat 7, 2984 CB Ridderkerk
Inclusief koffie, thee, water en lunch
Reader met onderwerpen in PDF
Toegang online lesmateriaal

InDesign
Combi cursus Creatief DTP

Leer in korte tijd werken met Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop en maak je eigen publicaties.

Online via e-learning

15 video lessen
Oefenmateriaal en opdrachten
Contact momenten met de trainer
Onbeperkt toegang
Zoeken binnen video’s

Incompany bij jou op locatie

Geheel op jou toegespitst met zo mogelijk meerdere collega’s.

Vraag een incompany training aan
Wil je gratis een online proefles volgen?
Ervaring

25+
Jaar praktijkervaring

20+
Jaar ervaring Adobe training

Reviews

2.500
Tevreden cursisten

cursussen

1.000+
Cursussen gegeven

400+
Bedrijven in training

incompany

80+
In-Company trainingen

Schrijf een review
Uitstekend
Gebaseerd op 167 recensies
Myrthe H
Myrthe H
2023-10-25
Ik heb de driedaagse DTP Cursus Basis voor Photoshop, InDesign en Illustrator gevolgd. Super leerzaam! Jeroen legt rustig en duidelijk alles uit, zodat iedereen het op zijn/haar tempo kan volgen. Ik had al enige kennis van de programma’s maar alsnog was het leerzaam om alles opnieuw te horen en toe te passen. Hierdoor heb ik zeker alsnog veel nieuwe dingen geleerd.
ewc samazer
ewc samazer
2023-10-24
Prima cursus, Jeroen is zeer helder in uitleg en erg geduldig.
Dennie Bosch van den
Dennie Bosch van den
2023-10-18
Enorm goede en duidelijk cursus! Jeroen Duller heeft samen met zijn collega meegenomen door de Adobe programma's Animatie door middel van uitleg en verschillende opdrachten. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik de programma's een stuk beter begrijp. Dankjewel Jeroen!
Vincent Verweij
Vincent Verweij
2023-08-22
Goeie training voor de basis vaardigheden Photoshop, Indesign en Illustrator. Een trainer die rustig zijn verhaal vertelt, ruimte geeft voor vragen en leuke oefen opdrachten tijdens de cursussen. Ook het naslagwerk is goed en makkelijk toegankelijk.
Susanne van Gemert
Susanne van Gemert
2023-08-21
Hele fijne en leerzame cursus. Er is ruimte voor persoonlijke vraagstukken. Jeroen is een fijne trainer en is erg goed in zijn vak! Bedankt voor de leerzame cursus!
Stichting Blauwe Lijn
Stichting Blauwe Lijn
2023-08-06
Ik koos voor de cursus Illustrator Adobe bij Dulcom DTP Trainingen omdat ik hoopte dat ik snel aan de slag zou kunnen gaan met het programma Illustrator van Adobe. De cursus heeft waargemaakt wat ik hoopte te leren. Jeroen Duller is een hele prettige docent, die iedereen op zijn gemak liet voelen en tijd nam om vragen te beantwoorden. De duur van de cursus was prima en per cursusonderdeel kon genoeg worden geoefend met de tools. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen.
Cora Noordam
Cora Noordam
2023-07-05
Vandaag de cursus Creatief DTP Basis afgerond. Een echte aanrader voor iedereen die in een korte tijd de basisvaardigheden onder de knie wilt krijgen. Een toegankelijke interactieve cursus die heel erg leerzaam is. Jeroen neemt alle tijd voor je en geeft prettig les. Bedankt Jeroen!
astrid driessen venhorst
astrid driessen venhorst
2023-05-30
De 3-daagse basiscursus Creatief DTP bij Dulcom - door Jeroen Duller - is goed opgebouwd en heel praktisch en no-nonsense. Jeroen legt rustig uit, er is veel ruimte voor vragen en verduidelijking, hij speelt in op gerelateerde zaken vanuit je eigen werkveld en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Dikke aanrader als (eerste) stapje in Adobe!
Lynn van Geest
Lynn van Geest
2023-05-07
ik heb de cursus indesign, photoshop en illustrator gevolgd. vond dit erg leuk en leerzaam! je werd goed geholpen en het tempo was juist, ook de verdeling van de lessen tussen theorie en praktijk vond ik erg fijn. conclusie: zeker een aanrader!
Bram Kosterink
Bram Kosterink
2023-03-17
Bij Jeroen terecht gekomen voor een basistraining Photoshop, InDesign & Illustrator. Het contact was vanaf moment een prettig en hebben samen een plan gemaakt om mij en mijn collega in de kortst mogelijke tijd zo goed mogelijk de basistechnieken mee te geven. Dit is gelukt! Jeroen is twee dagen bij ons op kantoor geweest om te trainen en zijn erg blij met de opgedane kennis. Een absolute aanrader.