STAP-budget

Aanvragen van het STAP-budget is niet meer mogelijk!

Aanvragen van het STAP-budget is niet meer mogelijk! Het STAP-budget is beperkt tot OCW-erkende opleidingen. Meer informatie over het beschikbare budget en de aanvraagperiodes vindt u op het STAP-portaal.

Wat is het STAP-budget

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De STAP-regeling is door de overheid in het leven geroepen om scholing en ontwikkeling te stimuleren. Als je werkzoekend bent kun je via het STAP-budget subsidie krijgen op scholing en ontwikkeling om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Jaarlijks kun je tot €1000,- subsidie aanvragen voor een opleiding of training.

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget

 • Wanneer je tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd bent.
 • Je hebt momenteel geen werk, werkt in loondienst of bent zelfstandig.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je training start minimaal 4 weken nadat je STAP-budget hebt aangevraagd bij het UWV. Hou hier dus rekening mee met welke startdatum je kiest.

Aanmelding

Aanvragen van het STAP-budget is niet meer mogelijk! Het STAP-budget is beperkt tot OCW-erkende opleidingen. Meer informatie over het beschikbare budget en de aanvraagperiodes vindt u op het STAP-portaal.

Hoe werkt het?

 • STAP 1: Schrijf je op tijd in voor een training
  Schrijf je in voor de aanvraagronde in voor een training. Klik aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget.

 • STAP 2: Wij sturen jou je STAP-aanmeldingsbewijs
  Na aanmelding sturen wij jou het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig als je het STAP-budget aanvraagt.
 • STAP 3: Vraag op tijd via UWV het STAP-budget aan
  Zodra de aanvraagronde van het UWV is geopend, ga je naar het STAP-portaal van het UWV. Zoek de cursus waarvoor je ingeschreven hebt. Met het STAP-aanmeldingsbewijs kun je nu je persoonlijke STAP-budget aanvragen.

 • STAP 4: UWV stuurt jou een bericht over de status van je aanvraag
  Binnen 4 weken stuurt het UWV jou een bericht over de status van jouw aanvraag. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan krijgen wij ook bericht van het UWV en sturen we jou een bevestigingsmail met alle informatie over de training. Dit kan een paar dagen duren. Is je aanvraag niet goedgekeurd? Gelukkig kun je het in een latere inschrijfronde nog eens proberen. Elke twee maanden start er een nieuwe inschrijvingsronde.

Wat wordt er van je verwacht?

Deze subsidie heeft een studievoortgangseis. Je ontvangt deze subsidie alleen als je de studie afrondt met een certificaat of als je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de training start en deze niet afmaakt, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. In geval van bijzondere situaties, zoals het niet afmaken of niet kunnen starten van de opleiding door ziekte of andere persoonlijke omstandigheden, kan hierop een uitzondering worden gemaakt door UWV.

Klassikaal bij ons op locatie

Lesdagen van 10.00 - 16.00 uur
Kaartenmakerstraat 7, 2984 CB Ridderkerk
Inclusief koffie, thee, water en lunch
Reader met onderwerpen in PDF
Toegang online lesmateriaal

InDesign
Combi cursus Creatief DTP

Leer in korte tijd werken met Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop en maak je eigen publicaties.

Online via e-learning

15 video lessen
Oefenmateriaal en opdrachten
Contact momenten met de trainer
Onbeperkt toegang
Zoeken binnen video’s

Incompany bij jou op locatie

Geheel op jou toegespitst met zo mogelijk meerdere collega’s.

Vraag een incompany training aan
Wil je gratis een online proefles volgen?
Ervaring

25+
Jaar praktijkervaring

20+
Jaar ervaring Adobe training

Reviews

2.500
Tevreden cursisten

cursussen

1.000+
Cursussen gegeven

400+
Bedrijven in training

incompany

80+
In-Company trainingen

Schrijf een review
Uitstekend
Gebaseerd op 167 recensies
Myrthe H
Myrthe H
2023-10-25
Ik heb de driedaagse DTP Cursus Basis voor Photoshop, InDesign en Illustrator gevolgd. Super leerzaam! Jeroen legt rustig en duidelijk alles uit, zodat iedereen het op zijn/haar tempo kan volgen. Ik had al enige kennis van de programma’s maar alsnog was het leerzaam om alles opnieuw te horen en toe te passen. Hierdoor heb ik zeker alsnog veel nieuwe dingen geleerd.
ewc samazer
ewc samazer
2023-10-24
Prima cursus, Jeroen is zeer helder in uitleg en erg geduldig.
Dennie Bosch van den
Dennie Bosch van den
2023-10-18
Enorm goede en duidelijk cursus! Jeroen Duller heeft samen met zijn collega meegenomen door de Adobe programma's Animatie door middel van uitleg en verschillende opdrachten. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik de programma's een stuk beter begrijp. Dankjewel Jeroen!
Vincent Verweij
Vincent Verweij
2023-08-22
Goeie training voor de basis vaardigheden Photoshop, Indesign en Illustrator. Een trainer die rustig zijn verhaal vertelt, ruimte geeft voor vragen en leuke oefen opdrachten tijdens de cursussen. Ook het naslagwerk is goed en makkelijk toegankelijk.
Susanne van Gemert
Susanne van Gemert
2023-08-21
Hele fijne en leerzame cursus. Er is ruimte voor persoonlijke vraagstukken. Jeroen is een fijne trainer en is erg goed in zijn vak! Bedankt voor de leerzame cursus!
Stichting Blauwe Lijn
Stichting Blauwe Lijn
2023-08-06
Ik koos voor de cursus Illustrator Adobe bij Dulcom DTP Trainingen omdat ik hoopte dat ik snel aan de slag zou kunnen gaan met het programma Illustrator van Adobe. De cursus heeft waargemaakt wat ik hoopte te leren. Jeroen Duller is een hele prettige docent, die iedereen op zijn gemak liet voelen en tijd nam om vragen te beantwoorden. De duur van de cursus was prima en per cursusonderdeel kon genoeg worden geoefend met de tools. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen.
Cora Noordam
Cora Noordam
2023-07-05
Vandaag de cursus Creatief DTP Basis afgerond. Een echte aanrader voor iedereen die in een korte tijd de basisvaardigheden onder de knie wilt krijgen. Een toegankelijke interactieve cursus die heel erg leerzaam is. Jeroen neemt alle tijd voor je en geeft prettig les. Bedankt Jeroen!
astrid driessen venhorst
astrid driessen venhorst
2023-05-30
De 3-daagse basiscursus Creatief DTP bij Dulcom - door Jeroen Duller - is goed opgebouwd en heel praktisch en no-nonsense. Jeroen legt rustig uit, er is veel ruimte voor vragen en verduidelijking, hij speelt in op gerelateerde zaken vanuit je eigen werkveld en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Dikke aanrader als (eerste) stapje in Adobe!
Lynn van Geest
Lynn van Geest
2023-05-07
ik heb de cursus indesign, photoshop en illustrator gevolgd. vond dit erg leuk en leerzaam! je werd goed geholpen en het tempo was juist, ook de verdeling van de lessen tussen theorie en praktijk vond ik erg fijn. conclusie: zeker een aanrader!
Bram Kosterink
Bram Kosterink
2023-03-17
Bij Jeroen terecht gekomen voor een basistraining Photoshop, InDesign & Illustrator. Het contact was vanaf moment een prettig en hebben samen een plan gemaakt om mij en mijn collega in de kortst mogelijke tijd zo goed mogelijk de basistechnieken mee te geven. Dit is gelukt! Jeroen is twee dagen bij ons op kantoor geweest om te trainen en zijn erg blij met de opgedane kennis. Een absolute aanrader.